Over Marloe

Foto: Thomas Nondh Jansen

Foto: Thomas Nondh Jansen

Hallo! Ik ben Marloe van der Schrier (1990) en ik ben freelance journalist en tekstschrijver. Ik schrijf onder andere voor weekkrant Den Haag Centraal, Leidsch Dagblad, AD Werkt, NRC en Nautique.

Ik ben geboren in Groningen. Nelson Mandela was toen ik het levenslicht zag net vrijgelaten en in Nederland kwam een plan voor rekening-rijden in de Randstad. Op nummer 1 in de top 40 stond Nothing Compares 2 U, van Sinead O’Connor. Toen ik in de wieg lag, was dat voor mij vooral een ver-van-mijn-bed-show, niet wetende dat ik nu, zoveel jaren later, het nieuws op de voet zou volgen.

In een notendop wat er in tussentijd gebeurde: toen ik 5 jaar oud was, verhuisden we van het Hoge Noorden (inmiddels Zuidlaren) naar Oudewater, waar ik naar de basisschool ging. Mijn gymnasiumdiploma haalde ik op het Minkema College in Woerden, daarnaast stond ik in die tijd veel uren op het hockeyveld: om zelf te spelen maar ook om training te geven. Dat spelen doe ik nog steeds elke week.

Na mijn eindexamen (profiel Cultuur&Maatschappij) ging ik Geschiedenis (BA) en Journalistiek en Nieuwe Media (MA) studeren aan de Universiteit Leiden. Ook mooi: ik haalde toen mijn rijbewijs. Handig om vrijheid te hebben en voor mooie verhalen naar bijzondere plekken te kunnen. Tijdens mijn studietijd liep ik stage bij Historisch NieuwsbladLeidsch Dagblad en nrc.next. In mijn studietijd heb ik daarnaast ervaring opgedaan met PR in de organisatie van de Museumnacht Leiden en met acquisitie door een fulltime bestuursjaar bij mijn studentenvereniging.

 

 • 2002

  Basisschool

  Mijn eerste schrijfsels waren op de basisschool al een feit, hoewel niet erg hoogstaand: verhalen die ik voordroeg tijdens het kerstdiner thuis, maar ook de BSK (Britney Spears Krant) met maar liefst 5 betalende abonnees, schreef ik samen met een vriendinnetje wekelijks vol.

 • 2008

  Diploma

  Mijn gymnasiumdiploma gehaald, en begonnen met een bachelor Geschiedenis in Leiden. Waarom was Leiden mijn plan? Brede achtergrondkennis vergaren, en een minor en master journalistiek voor de praktijkervaring. Zo geschiedde.

 • 2014

  Afgestudeerd

  Afgestudeerd: een bachelor Geschiedenis en master Journalistiek op zak, en héél véél ervaringen (en vrienden) rijker door onder andere een fulltime bestuursjaar en verschillende commissies.

 • 2015

  Freelancer

  Na stages tijdens mijn studie (Historisch Nieuwsblad, Leidsch Dagblad en nrc.next) is het tijd voor een nieuwe uitdaging: ingeschreven bij de KvK en gestart als freelance journalist en tekstschrijver.